Handlekurv
Sykepleierstudenter, illustrasjon til at svært mange studenter stryker på anatomi-eksamen.

Anatomi-eksamen – mange sykepleierstudenter stryker

Anatomi-eksamen for sykepleierstudenter krever mye. Ifølge VG strøk sju av ti studenter på eksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi ved Universitetet i Tromsø (UiT) i april 2022.

Ifølge avisa er det ikke bare ved UiT studentene har trøbbel med å stå på sin anatomi-eksamen.

«Tall fra NOKUT – Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen, viser at 60 prosent av dem som tok opp eksamenen i anatomi denne våren, fikk karakteren F. Det er gjennomgående over hele landet at mange strøk.», skriver avisa.

I VGs artikkel kan du lese hele statistikken (ekstern lenke).

770 av 1252 strøk på landsplan

Også Sykepleien.no tar opp temaet. Nettstedet viser til at hele 770 av 1252 sykepleierstudenter strøk på anatomi-eksamen i april. De viser til at studentene som strøk på eksamen i desember 2021 kunne ta eksamenen for andre gang i slutten av april 2022.

«Den nasjonale eksamenen i anatomi, fysiologi og biokjemi er beryktet blant sykepleierstudenter.», skriver nettstedet, og resultatet ble altså at 61,5 prosent av studentene strøk.

Nasjonal deleksamen to ganger hvert år

Nasjonal deleksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi arrangeres to ganger hvert år. Rundt 6000 sykepleierstudenter fra cirka 30 studiesteder og 13 institusjoner deltar.

NB! Koronapandemien gjør at det i 2022 blir arrangert eksamen på tre datoer: 27. april (som omtalt ovenfor), 10. august og 15. desember.

NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) er et faglig uavhengig forvaltningsorgan under Kunnskapsdepartementet. NOKUT anbefaler studentene å bruke tidligere eksamensoppgaver til å øve og repetere.

Her finner du eksamensoppgaven fra august 2020 (ekstern lenke).

Her finner du eksamensoppgaven fra desember 2019 (ekstern lenke).

Hjelper deg før anatomi-eksamen

Pixmeds bok «Anatomi og fysiologi» dekker det viktigste i faget. Boka hjelper deg som er sykepleierstudent til å komme helskinnet gjennom pensum. Den er en del av bokserien Pixmed Basic.

Her kan du lese mer om boka.

Illustrasjonsbilde forside boka Anatomi og fysiologi i forbindelse med anatomi-eksamen.
Fri frakt

Fri frakt på bestillinger over 700 kr.

30 dager returrett

Returner ubrukte produkter.

Produktgaranti

Garanti ihht. norske standarder.

100% sikker betaling

Betal med Vipps eller Stripe.